Skip to content

Het doel van de Free Culture-beweging

August 2nd, 2012

niels

Tekst

Het doel van de Free Culture-beweging is een balans vinden tussen artistieke vrijheid en het auteursrecht. Digitale technologie en internet maken democratisering van kennis en cultuur mogelijk. Hulpmiddelen worden toegankelijk iedereen; voor het maken en distribueren, communiceren en samenwerken, onderwijzen en leren. Voor de normale gebruiker van artiest tot programmeur. Als democratie afhankelijk is van geïnformeerde en actieve burgers, dan werken wij aan een cultuur waar democratie echt kan bloeien. We kunnen echte innovatie bereiken door middel van openheid en samenwerken; een cultuur waar delen centraal staat.

Free Culture pleit voor een minder restrictief auteursrechtenbeleid en waarschuwt voor een toenemend bureaucratisch beleid ten koste van artistieke vrijheden.

Als ik verder heb gezien dan anderen, komt dat doordat ik op de schouders van reuzen stond.” – Isaac Newton.

Op het remix_blog vind je voorbeelden van het veranderen van en doorbouwen op eerdere idee├źn.

 

Comments are closed.