Skip to content

Waarom is Free Culture belangrijk?

May 10th, 2012

niels

Tekst

Free Culture gaat over vrij zijn; vrij zijn om te creëren, te innoveren, jezelf te uiten en anderen te bekritiseren. Wij vullen de holle term “vrijheid” in met creativiteit en daarmee meedoen in onze samenleving. Zodat we kunnen doorbouwen op de ideeën van degene die voor ons kwamen, zodat we cultuur kunnen maken. Wij willen dat mensen de mogelijkheid hebben om hun creativiteit te uiten. Wettelijke obstakels die creativiteit en innovatie tegenhouden proberen we weg te nemen. Technologische en sociale middelen proberen we beschikbaar maken om die creativiteit en innovatie te stimuleren. Weg met de bedreigingen voor vrijheid van meningsuiting en maak gezonde discussies mogelijk. Te restrictieve controle op intellectuele eigendom zal niet alleen innovatie schaden; het kan (en zal) worden gebruikt als een wapen om critici en tegenstanders het zwijgen op te leggen.

Onze beweging is er voor iedereen die meer wil zijn dan een passieve toeschouwer, een passieve consument. Als jij van mening bent dat cultuur twee kanten op gaat, dat het een gesprek is en niet een monoloog. Wil jij terug kunnen spreken, dan is deze beweging voor jou. Als democratie afhankelijk is van geïnformeerde en actieve burgers, dan werken wij aan een cultuur waar democratie echt kan bloeien.

 

Comments are closed.